Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-28@01:22:07 GMT

سلول های سرطانی را ضربه فنی کنید

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۸۸۶۴۱

سلول های سرطانی را ضربه فنی کنید

رکنا: دانشمندان دستگاهی اختراع کرده اند که به سادگی قادر به شناسایی سلول های سرطانی در خون است.

گروهی از محققان دانشگاه ایلینویز آمریکا و دانشگاه کوئینزلند استرالیا موفق به تولید یک ابزار کوچک و ساده شده اند که با سرعتی بالا و هزینه اندک سلول‌های سرطانی موجود در نمونه‌های خون را تشخیص می‌دهد. این وسیله به شکل یک مکعب مستطیل کوچک است که در آن میله‌هایی کوچک و یک مایع خاص در جریان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا به امروز روش‌های مختلفی برای شناسایی سلول‌های سرطانی خون ابداع شده که از جمله آن‌ها می‌توان به بررسی ساختار‌های دی ان‌ای هم اشاره کرد. اما این روش‌ها یا گران بوده یا دقت کافی ندارند.

معمولا یک نمونه خون موجود در یک لوله نمونه گیری ۷.۵ میلیمتری، در صورت بیمار بودن فرد حاوی ده سلول سرطانی و ۳۵ تا ۴۰ میلیارد سلول خونی است؛ لذا فناوری جدید برای شناسایی این تعداد سلول کم از فناوری ریزسیال شناسی برای جدا کردن سلول‌های سرطانی از سلول‌های عادی در نمونه خون بهره می‌گیرد.

علم ریزسیال شناسی با رفتار، کنترل دقیق و نگهداری سیالاتی حاوی سلول کار دارد که به لحاظ هندسی به مقیاس کوچکی، معمولاً زیر میلی‌متر، محدود شده‌اند. میکروفلوئیدیک یک موضوع چند رشته‌ای است رشته‌هایی مانند مهندسی، فیزیک، شیمی، بیوشیمی، فناوری نانو، و بیوتکنولوژی با هدف طراحی سامانه‌های گوناگون با یکدیگر همکاری دارند. میکروفلوئیدیک در ابتدای سال ۱۹۸۰ پدید آمد و در توسعه چاپگر‌های جوهرافشان، تراشه‌های DNA، فناوری آزمایشگاه روی تراشه (lab-on-chip)، و فناوریهای‌های ریزگرمایی استفاده شد.

دستگاه جدید ریزسیال شناسی با فیلترکردن دقیق سلول‌ها بر مبنای ابعاد آن‌ها می‌تواند سلول‌های سرطانی را از سلول‌های عادی جدا کند تا مشخص شود آیا یک فرد به این بیماری مبتلا هست یا خیر. استفاده از این روش دقت بیشتری در مقایسه با دیگر روش‌ها دارد و با استفاده از آن می‌توان سلول‌های سرطانی را از طریق یکی از میله‌های کوچک طراحی شده بدین منظور دریافت و جمع آوری کرد.

دقت این روش در آزمایش‌های انجام شده تا به امروز در حدود ۹۳ درصد بوده و دستگاه یادشده سلول‌های سرطانی را در یک نمونه خون ۵ میلی لیتری شناسایی و دریافت می‌کند، حتی اگر در این نمونه خون تنها ۱۰ سلول سرطانی وجود داشته باشد. محققان در تلاش هستند دقت این روش را باز هم افزایش دهند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: رکنا

کلیدواژه: بیوتکنولوژی تولید سرطانی آزمایشگاه جدا کردن عکس فیلم زن تصاویر سیل ایران دختر وحشتناک یک زن پلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۸۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود

چهارمین جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز و سلول درمانی ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در بیمارستان شریعتی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، چهارمین جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول های بنیادی خونساز و سلول درمانی ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در بیمارستان شریعتی برگزار می شود.

این جشنواره تحت عنوان جایزه پرفسور اردشیر قوام زاده توسط پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی، پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران برپا می شود.

پیوند سلول های بنیادی خونساز، فناوری ها و محصولات نوین درمانی، سلول درمانی، ژن درمانی و ویروس درمانی، فن آوری و آماده سای تولید محصولات سلولی، مطالعات علوم پایه سلولی و ترجمان بالینی، پزشکی بازساختی، اخلاق در پیوند و سلول درمانی و معرفی ظرفیت ها وظرفیت سازی از محورهای این جشنواره است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • اقدام خیرخواهانه این دروازه‌بان برای کودکان سرطانی | ویدئو
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • خواص ظرف های ضد سرطانی